Prémiový obsah
★★★
7.8K čtenářů
1 h
Kuchař Berda
Pokud nám například od pečení zůstanou bílky, můžeme je nalít do mikroténového sáčku a zmrazit.
V případě potřeby je vytáhneme a necháme rozpustit.
Můžeme z nich tak vyšlehat tuhý sníh jako z čerstvých.
Omáčku ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Zatímco se omáčka vaří připravíme si zastřené vejce
Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, na kterou přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat, poté
Stehna omyjeme, posolíme, opepříme a potřeme mletou Kuřecí stehna pečeme asi 50 minut a podáváme s bramborovou
V hrnci na oleji necháme rozpustit máslo, zaprášíme moukou a za stáleho míchání uděláme světlou jíšku
Provaříme 20 minut, aby vznikla hladká omáčka. Nakonec zamícháme do omáčky dva žloutky.
Maso prošpikujeme slaninkou, opepříme a opečeme ze všech stran na polovině másla. Poté přidáme vodu a
Z másla a mouky vytvoříme světlou jíšku, na kterou přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Poté
podle chuti vložíme do mixéru a umixujeme na hladkou omáčku Nevařená koprová omáčka je vhodná jako příloha k masu
, hotovou omáčku zalijeme za stálého míchání smetanou Omáčka by měla mít krémovou konzistenci.
Tresku vrátíme do pánve s omáčkou a mírným varem asi povaříme.Hotovou tresku rozdělíme na talíře, přidáme trochu omáčky