Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Cibule oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na rozpáleném oleji v nádobě, kterou budeme
Rukama vytváříme z těsta krokety, obalujeme je v hladké
Nejprve si na osmažené cibulce připravíme špenát, ochutíme solí, pepřem a česnekem. Podusíme asi 10 minut
V míse smícháme rýži, majonézu, rýži, hrášek, papriku a sýry. Osolíme a opepříme. Z hmoty vytvarujeme
Květák rozebereme na růžičky a povaříme ho v osolené vodě. Poté vodu scedíme a nasekáme najemno. Přidáme
Cuketu i se slupkou nastrouháme na jemném struhadle, necháme "vyplakat" a poté vyždímeme. Přidáme
Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku, zalijeme ji mlékem a odpaříme na hustou kaši. Do vychladlé
Rukama tvarujeme krokety a obalujeme v mouce nebo strouhance Na pánvi rozehřejeme tuk a kroket na něm smažíme.
Na sádle zapěníme nakrájenou cibuli, přidáme umyté, nakrájené hřiby, trochu vody a přikryté dusíme. Potom
prkénku posypaném jemnou strouhankou utvoříme z hmoty krokety Hotové krokety necháme okapat na papírové kuchyňské