Prémiový obsah ★★★ 53K čtenářů Přidat komentář

Jehněčí kýta s česnekem a bylinkami

2 h 20 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Jehněčí kýta s česnekem a bylinkami

  1. Citrón dobře omyjeme, nastrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu.
  2. Oloupeme dva stroužky česneku a nakrájíme je najemno.
  3. Otrháme tymián a vše smícháme s bílým vínem a olivovým olejem.
  4. Jehněčí maso osušíme papírovou utěrkou a do takto přichystané marinády ho naložíme minimálně přes noc a necháme v chladu uležet.
  5. Marinované maso vyjmeme z marinády, osolíme, opepříme a společně se zbylou marinádou a zbylými snítkami tymiánu vložíme do vymazané zapékací mísy.
  6. Pečeme v předehřáté troubě při 230 °C asi půl hodiny.
  7. Zbylé stroužky česneku oloupeme, necháme celé a společně s rajčatovým protlakem a nakrájenou mrkví přidáme k masu.
  8. Zmírníme teplotu na 170 °C a ještě hodinu dopečeme.
  9. Během pečení maso podléváme podle potřeby vodou a přeléváme výpekem.
  10. Podáváme s vařenými bramborami.
  • 1700 g jehněčí kýta
  • 1 hlava česnek
  • několik snítka tymián
  • 1 citrón
  • 500 ml bílé víno
  • 4 lžíce olivový olej
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 mrkev
  • 200 ml rajčatový protlak

Skvrny od smůly

Skvrny od smůly nejlépe odstraníme odlakovačem na nehty a nebo je potíráme hadříkem namočeným v benzínu.

Jehněčí kýta na rozmarýnu s česnekem
77
redakceTerka

Jehněčí kýta na rozmarýnu s česnekem

Poklademe část rozmarýnu a část rozdrtíme s česnekem Maso prošpikujeme česnekem a potřeme připravenou marinádou

Jehněčí kýta na rozmarýnu a česneku
60.8K
1
Redakce Recepty.eu
★★★★

Jehněčí kýta na rozmarýnu a česneku

Kýtu omyjeme a osušíme. rozmarýn se lžičkou soli, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek

Jehněčí hřebínky na česneku a bylinkách
165
julie
★★★

Jehněčí hřebínky na česneku a bylinkách

i bylinky. Přidejte na pánev máslo, stroužky česneku, bylinky

Jehněčí kýta na ovoci
8.7K
1
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí kýta na ovoci

Jehněčí kýtu vykostíme, nakrájíme ji na kostky, které

Slavnostní jehněčí kýta
23.9K
Redakce Recepty.eu
★★★★

Slavnostní jehněčí kýta

Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme, odblaníme. plátky česneku.

Jehněčí kýta se zeleninou
19K
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí kýta se zeleninou

Maso prošpikujeme oloupanými a překrojenými stroužky česneku olej, sójovou omáčku, sůl, mletý pepř a prolisovaný česnek

Italská jehněčí kýta
3.8K
janapozarova
★★★

Italská jehněčí kýta

Česnek prolisujeme, smícháme se solí a vetřeme do masa Přidáme také koření a bylinky a pečeme přikryté doměkka

Jehněčí kýta se zeleninou
5.6K
Kuchař Berda

Jehněčí kýta se zeleninou

Opereme a nakrájíme bylinky, v pekáči rozpálíme olej Přidáme cibuli, česnek, bylinky, podlijeme vínem a

Jehněčí kýta s rajčaty
12.8K
Kuchař Berda
★★★

Jehněčí kýta s rajčaty

Jehněčí kýtu omyjeme, osušíme a po celém obvodu do kterých vložíme oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku

Pečená jehněčí kýta
72.8K
2
Redakce Recepty.eu
★★★

Pečená jehněčí kýta

Na másle osmažíme nakrájenou feferonku, česnek a petrželku

Jehněčí kotlety na bylinkách
8
kucharfilip

Jehněčí kotlety na bylinkách

Smíchejte 100 ml oleje s rozmarýnem, tymiánem, nadrceným česnekem

Jehněčí karbanátky s bylinkami
549
jardagurman

Jehněčí karbanátky s bylinkami

Česnek prolisujeme a přidáme do směsi.