4.2K čtenářů Přidat komentář

Petrželová omáčka II.

30 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Petrželová omáčka II.

  1. Rajče spaříme vroucí vodou, oloupeme, vykrojíme vnitřek a dužinu nakrájíme na kostičky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.
  3. Petrželovou nať opereme a nasekáme najemno.
  4. Olej ušleháme společně s octem, oregánem, pepřem a solí.
  5. Pak do směsi vmícháme nakrájenou zeleninu, podle chuti dosolíme a necháme uležet v chladu.
  • 1 rajčata
  • 1 cibule
  • 3 stroužek česnek
  • petrželová nať
  • 120 ml olej
  • 5 lžíce ocet (vinný, červený (vinný)
  • lžička oregáno
  • mletý černý pepř
  • sůl

Aby sýr nevytékal

Aby sýr při smažení nevytékal a byl krásně křupavý, obalíme ho hned raději dvakrát a před smažením necháme ještě půl hodiny v mrazáku.

Petrželová omáčka
5.8K
Kuchař Berda
★★★

Petrželová omáčka

Přivedeme do varu vodu se solí a asi na minutu do ní vhodíme petržel. Vyjmeme ji, propláchneme studenou

Pažitková omáčka II.
3.8K
Kuchař Berda
★★★

Pažitková omáčka II.

Ke konci zjemníme omáčku mlékem, opět ji krátce povaříme Do hotové omáčky přidáme omytou jemně nakrájenou pažitku

Česneková omáčka II.
9.6K
Kuchař Berda

Česneková omáčka II.

tuku lehce osmažíme utřený česnek, přidáme ho do omáčky Pak omáčku přecedíme a dochutíme citrónovou šťávou.

Cibulová omáčka II.
10.1K
Kuchař Berda
★★★

Cibulová omáčka II.

Kdo nemá rád v omáčce kousky cibule, přecedí.

Grilovací omáčka II.
16.2K
Redakce Recepty.eu

Grilovací omáčka II.

Zvolna vaříme hodinu a pak zcedíme. Používáme na hotové maso na stole, nebo na grilu po dopečení, za

Bulgur s petrželovou omáčkou
636
Redakce Recepty.eu
★★★

Bulgur s petrželovou omáčkou

Poté vše smícháme a na talíři pokapeme petrželovou omáčkou.

Holandská petrželová omáčka
4.2K
Kuchař Berda

Holandská petrželová omáčka

Do hotové omáčky zamícháme nasekanou petrželku, estragon

Petrželové brambůrky s mátovou omáčkou
3.9K
Kuchař Berda

Petrželové brambůrky s mátovou omáčkou

Podáváme je teplé s připravenou studenou omáčkou. Omáčka: Česnek oloupeme a prolisujeme, mátu opereme

Pangasius s pomerančovo - petrželovou omáčkou
4.2K
Kuchař Berda

Pangasius s pomerančovo - petrželovou omáčkou

K pomerančům přidáme nasekanou petrželovou nať, trochu z pomerančů a petrželové natě.

Kančí kýta se šípkovou omáčkou II.
13.6K
Kuchař Berda
★★★

Kančí kýta se šípkovou omáčkou II.

Je-li omáčka příliš řídká, zahustíme ji lžící hotové Omáčku ochutíme citronovou šťávou a podle chuti osolíme

Uzené maso s křenovou omáčkou II.
9.8K
Kuchař Berda
★★★

Uzené maso s křenovou omáčkou II.

Všechny suroviny kromě masa promícháme na hladkou omáčku uzené maso upravíme na mísu a podáváme se studenou omáčkou

Langoše
10.2K
Kuchař Berda
★★★

Langoše II.

Mléko ohřejeme a nadrobíme do něj droždí – uděláme kvásek. Do kvásku přidáme ostatní suroviny a vymícháme