Prémiový obsah ★★★ 15.5K čtenářů Přidat komentář

Dušené jelení maso s omáčkou

2 h

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Dušené jelení maso s omáčkou

  1. Jelení maso odblaníme, omyjeme a lehce osušíme papírovou utěrkou.
  2. Slaninu nakrájíme na kostky, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmažíme a potom přidáme a opečeme přirpavené jelení maso.
  3. Osolíme, zaprášíme paprikou, přidáme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, celý černý pepř, hřebíček, roztlučený jalovec, trochu vína, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou.
  4. Až je maso měkké, vyjmeme ho a nakrájíme na plátky.
  5. Šťávu propasírujeme, přidáme víno, nakrájené sušené švestky a nasekané vlašské ořechy.
  6. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, se kterou omáčku zahustíme, přidáme trochu chlebové kůrky a povaříme.
  7. Hotovou omáčku nalijeme na plátky masa a podáváme s houskovým knedlíkem.
  • 500 g jeleního masa
  • 70 g slanina (uzená)
  • 1 - 2 cibule
  • sůl
  • mletá paprika
  • 150 g kořenová zelenina
  • pepř (černý, celý)
  • 2 hřebíček
  • 3 kuličky jalovec
  • 100 ml červené víno
  • 5 švestky (sušené)
  • 20 g vlašské ořechy
  • 20 g máslo
  • 20 g mouka (hladká)
  • 30 g chlebové kůrky

Aby nakrájené ovoce nezhnědlo

Aby nakrájené ovoce nezhnědlo a nechceme, aby mělo citronovou chuť, použijeme jakoukoliv citronovu limonádu, dokonce ovoce nasákne příjemnou chuť.

Dušené jelení maso
29.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Dušené jelení maso

Maso odblaníme, omyjeme a nakrájíme na kostky velikosti Potom opečené kostky masa zalijeme bílým vínem, přidáme

Dušené jelení maso s jablky
11.6K
Kuchař Berda
★★★★

Dušené jelení maso s jablky

Odleželé jelení maso umyjeme, odblaníme, nakrájíme K hotovému masu přidáme jablka, červené víno, trochu

Zapečené kuřecí řízky
7.4K
Kuchař Berda

Dušené jelení řízky s paprikami

Jelení maso odblaníme, omyjeme, osušíme, nakrájíme Až je maso měkké, přidáme zakysanou smetanu, necháme

Jelení kýta s omáčkou
18.2K
Kuchař Berda
★★★

Jelení kýta s omáčkou

Odleželé jelení maso odblaníme, vložíme do hrnce se Měkké maso vyjmeme, osušíme ubrouskem, dáme na pekáč

Jelení kýta na hřibové omáčce
4.1K
Redakce Recepty.eu

Jelení kýta na hřibové omáčce

Jelení maso osolíme a opepříme. Maso podáváme například s bramborem přelité omáčkou

Jelení medailonky na šípkové omáčce
25.1K
Kuchař Berda

Jelení medailonky na šípkové omáčce

Maso nakrájíme na plátky a prudce upečeme na pánvi, pak podusíme zvlášť, vložíme do omáčky a prohřejeme

Jelení maso na žampionech
353
anet.ruzicka

Jelení maso na žampionech

Vložíme na kostky nakrájené maso a opečeme ho ze všech Maso podáváme s omáčkou a bramborovou kaší.

Jelení maso marinované ve víně
18.1K
1
Kuchař Berda
★★★

Jelení maso marinované ve víně

Jelení maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Jelení maso krájíme na tenké plátky, ke každému plátku

Dušené jelení maso s brambory
166
Vareni.cz
★★★

Dušené jelení maso s brambory

Jelení maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Podáváme s dušenou rýží nebo pečivem.

Dušená rajčata ve smetanové omáčce
5.1K
Kuchař Berda

Dušená rajčata ve smetanové omáčce

Rajčata omyjeme, spaříme je vařící vodou, zchladíme a oloupeme. Oloupaná rajčata nakrájíme na několik

Vepřová klobása s jelením masem
10.7K
Kuchař Berda
★★★

Vepřová klobása s jelením masem

Maso omyjeme, nakrájíme na kostky a pomeleme. Maso necháme stát v chladničce přikryté 2 - 3 hodiny

Jelení kýta na hřibové omáčce s opečenými bramborami
2.9K
Redakce Recepty.eu

Jelení kýta na hřibové omáčce s opečenými bramborami

Jelení maso osolíme, opepříme. prošpikujeme ho slaninou Z vypečené šťávy pak připravíme omáčku.