Brambory oloupejte a nastrouhejite. Přidejte mouku, sůl, vejce a vypracujte těsto. To protlačte přes
Na oleji osmažte nasekanou cibuli, přidejte oloupané a nakrájené brambory i bujon, zalijte trochou vody
Tento recept využívá máně obvyklou metodu kynutí za studena. Máslo hned po vyjmutí z ledničky nakrájejite
Uvařenou cizrnu nasypte do mísy a promíchejte s chilli a solí. Dejte na plech vyložený peč.papírem a
Očištěné a na plátky nakrájené brambory uvařte v osolené vodě doměkka. Slite je, nechte důkladně okapat
Mleté maso osolíme, opepříme, ochutíme granulovaným česnekem a oreganem a spolu s 50 ml vody důklaně
Maso opláchneme, osušíme, ukrojíme plátky napříč vlákny, naklepeme a nakrájíme na nudličky. Jednu cibuli
Pokud jsme začátečníci a neumíme připravit kynuté těsto, můžeme využít ta kupovaná, chutná také výborně
Smíchejte mouku, kypř.prášek, cukry, vejce a máslo v hladké těsto a vyválejte na plech vyložený peč.papírem
Jako první si důkladně omyjeme brambory, a osolíme si vodu ve které je budeme vařit. Dáme je vařit tak
Troubu předehřejeme na 180 °C. Cukr, žloutky a Heru šleháme do hladka, pak přidáme jemně mleté ořechy
Kuřecí stehna omyjte, osolte a vložte do hlubšího pekáčku kůží nahoru. Podlijte sklenicí vody a vložte
Květák, bramboru a cibuli nakrájíme na kostky. Do hrnce přidáme olej a na středně silném plameni osmažíme
Suroviny na rozkvas smíchejte a nechte v teple (na kuchyňské lince) 12 hodin vykvasit. V kvásku se objeví
Brambory neloupeme, pouze omyjeme ve vlažné vodě. Poté dáme do hrnce s vodou a vaříme doměkka. Rozpálíme
Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a dáme do hrnce s vroucí vodou. Osolíme, vaříme asi 10 až 15
Hovězí dršťky pořádně propláchněte pod tekoucí vodou, přendejte je do hrnce a zalijte vodou. Přidejte
Chléb nakrájíme na plátky. Poté poklademe plátky slaniny a kousky rajčat. Nakonec poklademe plátky mozzarelly
V osolené vodě uvaříme špagety. Scedíme a vložíme do mísy. Posypeme nastrouhaným sýrem a dobře promícháme
Mleté maso dáme do mísy, přidáme protlak, ústřicovou nebo worchesterskou omáčku a žloutky, vše osolíme
Karotku a žampiojy očistěte. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. V kastrolu rozpusťte máslo
Kedlubnu oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky. Ředkvičky omyjte, očistěte a nakrájejte na plátky.
Zelený i bilý chřest oškrábejte a odkrojte zavadlé konce. Do osolené vroucí vody vložte nejprve bílý
Troubu zapněte na 200°C. Kuře omyjte, osušte a ze všech stran nasolte, a to i zevnitř. 3 lžíce másla